Opvullen holle ruimten en nutsleidingen, riolering

Gaten opvullen

Ongebruikte tunnels, mijnschachten, kruipruimten, rioleringen en leidingen kunnen stuk voor stuk problemen opleveren door verzakkings- of instortingsgevaar. Biofill bvba heeft daarvoor de oplossing, ook als het moeilijk bereikbare ruimten, gaten en holtes betreft. Biofill is een milieuneutraal hardschuim dat met injectietechnieken in beperkte of moeilijk bereikbare gaten en holtes wordt ingebracht of met lichte pompdruk in grote hoeveelheden wordt aangevoerd om bijvoorbeeld een complete tunnel of af te sluiten mijngang te vullen met hardschuim. Het vloeibare schuim nestelt zich tot in de kleinste hoeken en het verdrijft eventuele resterende hoeveelheden water of andere vloeistoffen. Het schuim neemt niet toe in volume, wel hardt het uit en ontwikkelt het met het toenemen der jaren zelfs een steeds grotere densiteit. Door het zeer lage eigen gewicht van het schuim is er geen gevaar voor verzakking.

Holle ruimten

Holle ruimten, variërend van een kruipruimte tot een mijnschacht of een ongebruikte kelder of tunnel: ze hebben gemeenschappelijk dat ze het gevaar op kunnen leveren van instorting, oneigenlijk gebruik, wateroverlast of huisvesting van plaagdieren. Wie dergelijke risico’s wil vermijden, die doet er goed aan de holle ruimte te laten opvullen met Biofill hardschuim. Het volumineuze schuim vult de ruimte tot in hoeken en gaten, heeft een licht eigen gewicht en verzwaart de bouwconstructie dus nauwelijks. De gevaren van instorten, vollopen en andere risico’s zijn voor een minimum aan kosten maximaal verminderd. Voor het vullen van kleine holtes, zoals die kunnen ontstaan onder vloeren bijvoorbeeld (door inklinkende grond of onderspoeling) is het Biofill hardschuim ook een prima oplossing. Het materiaal wordt in vloeibare vorm onder de vloer geïnjecteerd, waarna het holtes opvult en eventueel ook verzakkingen corrigeert: dubbel voordeel.

Riool- en Leiding vullen

Opvullen holle ruimten en nutsleidingen,riolering

Om instortingsgevaar te voorkomen dienen buiten werking gestelde rioleringen en leidingen, die niet te verwijderen zijn, gevuld te worden. Biofill is een uitermate geschikt product voor deze toepassing.

In de rioolstrengen brengt de aannemer in de vulputten aansluitingen aan met tyleen (HDPE), rond 50 of 63 mm (niet met PVC!), in de ontvangstputten worden ontluchtingen aangebracht met tyleen of PVC. De tyleen vulpunten behoeven niet noodzakelijkerwijs in schildmuren aangebracht te worden, ze kunnen ook, in situaties waarin de putten afgekapt worden, met stampbeton vastgezet worden. Wij sluiten deze vulpunten aan met koppelstukken zodat er direct vanuit de vrachtauto gevuld kan worden. Wij vullen van put naar put, er kan niet onder putten door geschuimd worden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Biofill voor het vullen van een gat of andere ruimten? Stuur ons dan een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2017 Biofill. Alle Rechten Voorbehouden