Biofill hars is ook werkzaam in agrarische toepassingen, tuinbouw toepassingen, sport en golf, daktuinen, kortom de groene sector.

Fytocell®, Fytofoam® en Hydrocell®

Biofill hars is perfect bruikbaar in de groene sector. Fytocell®, Fytofoam® en Hydrocell®, producten op basis van Biofill hardschuim zijn speciaal ontwikkeld voor agrarische - en tuinbouw toepassingen, voor daktuinen en sport- en golfbanen.

Fytocell® voor glastuinbouw en particuliere tuinierders

fytocell

Fytocell® is een opgeschuimde aminoplast hars die met een harder onder een druk van 5 bar en lage pH wordt samengesteld. Op deze manier ontstaat een lichte maar zeer stabiele, sponsachtige substantie. In het verdere productieproces wordt de pH weer gecorrigeerd.
Afhankelijk van de toepassing is het drogestofgehalte van het schuim 10 tot 30 kg/m3. Als substraatmat is het drogestofgehalte 18 kg/m3 .

Fytocell® bestaat uit kleine open cellen die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat een goede capillaire werking met een homogene waterverdeling in de hoogte waardoor het zich van andere substraten onderscheidt.
Het substraat is ook zeer stabiel bij lage pH's. Dit maakt het substraat zeer geschikt voor die teelten waarbij een pH plaatselijk laag kan zijn.
Ook zeer geschikt voor teelten waar liefst met een wat lagere pH geteeld wordt.

Een groot bestanddeel van Fytocell® zijn stoffen met een organische structuur waardoor Fytocell® na gebruik langs biologische processen weer teruggebracht kan worden tot de basis grondstoffen zoals koolstof, water en stikstof. Tevens kan het nog voor andere toepassingen gebruikt worden.

In Fytocell® vormt de plant fijne vertakte wortels waardoor een uitgebreid wortelstelsel met een groot worteloppervlak gevormd wordt, met een geringe investering aan assimilaten. De vele wortelpuntjes zorgen voor een goede opname van nutriënten, met name van Ca2+ dat juist bij de wortelpuntjes wordt opgenomen.

Fytocell®

Gedurende de teelt gebruiken we dezelfde voedingsoplossingen als bij andere inerte substraten.
Wilt U dat wij contact met U opnemen mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hydrocell® voor Daktuinen

Hydrocell® RG30 is een opgeschuimde aminoplast kunsthars. In de ruim 25 jaar dat dit schuim op de markt is, is er in de Benelux al ruim 1,6 miljoen m² aan daktuinen mee aangelegd. Dit schuim heeft een zeer lange levensduur. Bij zware beworteling bedraagt de levensduur, zonder onderhoud, tussen de 25 en 30 jaar. Dit is ongeveer de afschrijvingstermijn die projectontwikkelaars aanhouden bij de aanleg van een daktuin.

Hydrocell

Voordelen van Hydrocell® op een rijtje

Niet toxisch
Inert
Onbrandbaar
Heeft een hoge drukvastheid
Door de opencellige structuur bedraagt het holle ruimtepercentage ruim 80%
Zelfs onder extreme klimatologische omstandigheden zeer duurzaam en bestand tegen oplosmiddelen
Hydrocell® RG30, aangebracht in een 10 cm dikke laag, heeft een wateropnemend vermogen van maximaal 80 liter/m2 (80 vol%)

Het opgenomen water wordt geleidelijk en volledig afgegeven aan de planten die met hun wortels in het hardschuim groeien. Dit in tegenstelling tot polyacrylamides, geëxpandeerde klei of lava welke veel water bufferen maar slechts een gering gedeelte beschikbaar stellen voor de beworteling. Voor architecten en ontwikkelaars een veilig toepasbaar systeem. Het systeem vergt na aanbrengen geen verder onderhoud en is mede hierdoor voordelig. Het hele jaar door zelfregulerend.

Wilt U dat wij contact met U opnemen mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

hydrocell hydrocell

Het dakoppervlak in Belgie neemt jaarlijks toe. Steeds vaker worden, in verband met de grotere effectieve ruimte van gebouwen en woningen, platte daken toegepast. De bouw van traditionele daken is gericht op de functies waterdichtheid en isolatie. Wanneer men op een hogere verdieping van een gebouw in een bebouwde omgeving naar buiten kijkt ziet men pas hoe groot de dakoppervlakten zijn. Waterdicht en geïsoleerd zullen ze zeker zijn, maar mooi is anders.

Daarom worden er vaker ‘groene' daken aangelegd. Naast de uit Noorwegen afkomstige mos-sedum daken is er veel vraag naar echte daktuinen met beplanting van bomen en struiken. Niet alle daken zijn geschikt om een daktuin op aan te leggen. De dakconstructie moet het gewicht van de grond en de planten kunnen dragen. Door Fytodak Europe B.V. wordt een lichtgewicht daktuinsysteem op de markt gebracht onder de naam Hydrocell® RG30 daktuin systeem waarmee op bijna elk plat dak een tuin aangelegd kan worden.

hydrocell

Hydrocell® RG30 is een opgeschuimde aminoplast kunsthars. In de ruim 40 jaar dat dit schuim op de markt is, is er in de Benelux al ruim 1,6 miljoen m2 aan daktuinen aangelegd. Dit schuim heeft een zeer lange levensduur. Bij zware beworteling bedraagt de levensduur, zonder onderhoud, tussen de 25 en 30 jaar. Dit is ongeveer de afschrijvingstermijn die projectontwikkelaars aanhouden bij de aanleg van een daktuin.

Hydrocell® RG30 is de ideale ondergrond voor elke daktuin in buiten toepassingen of op balkons, vanwege het grote vermogen om vocht vast te houden geeft het extra voeding aan de begroeiing. Zoals deze grafiek aantoont houdt het Hydrocell® RG30 schuim het vocht langer vast in vergelijking met conventionele turfgrond.

Ook bomen en hoger groeiend gewas kunnen zich prima wortelen in de Hydrocell® RG30 laag, bomen worden vaak bij aanplanting eerst verankerd totdat ze een stevig wortelstelsel hebben ontwikkeld.

Het Fytodak Europe systeem is ook ideaal als ondergrond voor mos-sedum, -kruiden en -gras vegetatiematten. Deze matten zijn een goed alternatief voor bijvoorbeeld grinddaken. Het grote voordeel van mos-sedum matten is, dat er na aanleg direct een kleurrijk groen tapijt zichtbaar is.

Wilt U dat wij contact met U opnemen mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fytofoam® Land en tuinbouw

Fytofoam® is een gedeponeerd handelsproduct

Wordt gebruikt in land en tuinbouw, grasvelden en golf terreinen.
Het is een op geschuimde aminoplast hars die met een harder onder druk van 5 bar wordt samengesteld. Hierdoor ontstaat een lichte en toch zeer stabiele sponsachtige substantie.

Fytofoam® kent een droge stof gehalte dat varieert van 18 tot 22 kg/m3. Het product heeft een absorptievermogen tot 60%. Een ander belangrijk voordeel van Fytofoam® is dat het volledig biologisch afbreekbaar is.

Het hoge absorptievermogen, het geringe gewicht en de stabiele sponsachtige structuur maken het product uitermate geschikt voor het verbeteren van de bodemstructuur bij het aanleggen en renoveren van sportvelden en golfbanen.

fytofoam fytofoam

Fytofoam® kan desgewenst met een speciaal ontwikkelde mobiele installatie ter plaatse worden opgeschuimd. Het is ook leverbaar als vlokken in 150 liter zakken of in bulk. Deze vlokken kunnen, evenals het schuim uit de mobiele installatie, worden omgefreesd in de bovenste toplaag van de grasmat. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van Fytofoam® over de toplaag.

Wilt U dat wij contact met U opnemen mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2017 Biofill. Alle Rechten Voorbehouden